Els darrers temps i gràcies a un ajut de l’Ajuntament de Barcelona hem estat currant-nos unes noves guies didàctiques per ajudar-vos a treballar amb tres dels programaris que actualment podeu gaudir sent sòcies de Pangea:

  • Nextcloud us facilita allotjament al núvol, programari col·laboratiu d’oficina (editor de textos, fulls de càlcul i presentacions), calendaris sincronitzables o eines per a la gestió col·laborativa de projectes. En realitat ofereix moltes més funcionalitats, com per exemple una extensió per a Thunderbird per a l’enviament per mail de fitxers molt grans (via enllaç), però us n’expliquem aquelles que hi tenim instal·lades al nostre servidor.
[ DESCARREGA LA GUIA NEXTCLOUD ]
  • Mailtrain us permet l’enviament de butlletins i la gestió de llistes de distribució, per a no tenir problemes amb els enviaments massius. Permet crear diverses llistes i fins i tot segments, així com també personalitzar les teves pròpies plantilles i campanyes (el que seria cada butlletí) amb una interfície de maquetació gràfica i senzilla d’usar. Potser no serà tan “cool” com el mailchimp, però no et roba les dades.
[ DESCARREGA LA GUIA MAILTRAIN ]
  • Webalizer és un complement per obtenir estadístiques per al vostre web. I com sabem que interpretar certes dades de vegades no és gens senzill, us ho expliquem una micona
[ DESCARREGA LA GUIA WEBALIZER ]

 

Tot són eines de programari lliure (que no vol dir gratis sinó lliures o de codi obert) que hem escollit com a alternatives a programaris privatius com els famosos drive o google docs, icloud, dropbox, mailchimp, google analytics… No regalis les teves dades a cap multinacional! No li facis el llit al capitalisme més atroç!

Escollint alternatives el més ètiques possible (ningú no és perfecte) no només evites seguir nodrint la màquina del capitalisme (si no no hi ha qui la pari) sinó que a més ajudes a fer més fortes i competitives les alternatives compromeses amb el coneixement lliure, la sostenibilitat de la vida i el benestar equitatiu de les persones.

Per suposat, si teniu cap dubte o suggerència, si trobeu a faltar coses a les guies o localitzeu algun error, o senzillament si ens voleu dir què us semblen, els vostres comentaris seran benvinguts!

Us recomanem mirar també el repositori d’eines lliures que es va currar la comissió de Procomuns de la XES, fent clic aquí.

I us demanariem que ens ajudeu a difondre els valors del programari lliure de la manera més divertida, compartint a les vostres xarxes amb els hashtags #einesLliurESS i #NoSiguisGAFAM els fabulosos memes de la campanya #NoSiguisGAFAM (GAFAM=Google+Amazon+Facebook+Apple+Microsoft… Mordor, vaja). Els podeu veure i descarregar fent clic aquí.

Si, a més, voleu fer el pas a Linux en algun ordinador del vostre equip, recordeu que la gent de Colectic us ajuda a fer-ho i a no morir en l’intent un cop instal·lat! Feu clic per més info del projecte Passa’t al FLOSS

Deixa un comentari