Som al març i encara no us haviem acabat d’explicar com va anar la meravellosa tarda que vam passar celebrant el nostre 25è aniversari el passat novembre… com passa el temps!

Per això, avui us compartim algunes imatges i un breu relat del que va succeir, i en properes publicacions en aquest mateix bloc podreu consultar també la nostra darrera memòria, llegir el conte que el Gustavo Duch ens va dedicar o fer-li una ullada a la línia del temps que vam completar col.lectivament.

Va ser el dia 23 de novembre de 2018, a les 6 de la tarda, a la Lleialtat Santsenca. Una mica abans d‘aquesta hora vam anar rebent les persones ponents i les primeres assistents mentre sonava una llista de reproducció que vam elaborar exclusivament per a la celebració a partir de música del Free Music Archive i que podeu escoltar aquí.

En la majoria dels casos qui anava arribant eren vells coneguts i es generaren converses i fortes abraçades des de bon inici. “Va ser una maravella poder parlar amb tothom i retrobar-nos amb tants amics, una gran família.”, comentà el Leandro Navarro, investigador de sistemes i xarxes distribuïdes i professor de la UPC, cofundador i actual vicepresident de l‘associació Pangea.org.

Finalment, una mica tard, començàrem la vetllada amb les intervencions de Miquel Colomer (co-fundador de Pangea.org, professor del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i la Matemàtica de la Divisió de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona), Clara Massip (especialista en Educació per al Desenvolupament, co-fundadora del projecte associat Edualter i actual tresorera de l‘associació Pangea.org), Assumpció Guasch (vicedegana de relacions institucionals a Coetic.cat, responsable del projecte Espai de dones mentre estigué actiu i actual vocal de l‘associació Pangea.org), Xavi Bustamante (enginyer Informàtic especialitzat en enginyeria del Software, CPO de DeviceTag.io i actual programador del nostre projecte d‘economia circular eReuse.org). Cadascun va parlar de la seva vivència de Pangea.org des dels projectes que hi han fet néixer: el propi Pangea, Edualter, l‘Espai de Dones i, finalment, eReuse. Leandro posà fi a la ronda de xerrades i donà pas a la visualització del vídeo que el passat 2017 es va elaborar al voltant de la campanyaA internet, quan no pagues, el producte ets tu.

Tot seguit, el Paco Cascón, professor a la Càtedra Unesco sobre Pau i Drets Humans de la UAB, co-fundador i actual president de l‘associació Pangea.org i la Lorena Merino, una de les més veteranes treballadores, actual secretària de l‘associació i responsable de suport i administració (i també la „veu“ de Pangea.org), presentaren la darrera memòria de l‘entitat, que abasta un període de 5 anys però que en aquesta edció inclou un apartat de recull dels fets més destacats dels 25 anys de vida de l‘entitat. Properament tindreu disponible aquesta memòria per a la seva consulta i descàrrega.

La Maite Antolínez, responsable de l‘àrea de comptabilitat i també veterana treballadora de Pangea.org, llegí a continuació un relat força especial: el conte que el Gustavo Duch ens va dedicar per a l‘ocasió, sota el títol “Operadora, por favor”. El Gustavo és director de la revista Soberanía Alimentaria i autor de llibres com “Mucha gente pequeña” o el recent “Cosechas“, tots dos editats per la cooperativa Pol.len, i és soci de Pangea des de pràcticament els seus inicis. També podreu gaudir d‘aquest conte en aquest mateix bloc en properes publicacions.

Tot seguit iniciàrem una dinàmica al voltant dels fets tecnològics i socials més destacables dels darrers 25 anys. Sobre una línia del temps que proposava un bon llistat d‘aconteixements, hi havia alguns espais que calia omplir, i vam convidar tothom a unir-se en grups i debatre col.lectivament què hi trobaven a faltar i quines altres fites en l‘àmbit de la tecnologia lliure, el treball comunitari, l‘ESS o la coordinació per al desenvolupament hi voldrien afegir. Us en facilitarem més informació properament.

No voliem finalitzar la vetllada sense una foto de grup, la que fa de capçalera d‘aquest article, ni sense acabar de petar la xerrada i posar-nos al dia amb el deliciós càtering que la gent de Kop de mà ens havien preparat.

Va ser una tarda molt emotiva a la Lleialtat Santsenca, a qui volem agrair des d’aquí la bona acollida i tot el suport!

Perquè en vinguin 25 més, com a mínim!
Plegats i plegades lluitant per un món millor!

Deixa un comentari